Tänään kylvin....

Mikä ihana keväinen päivä tänään onkaan ollut!
Oli ihan pakko lähteä pihalle edes muka tekemään jotain. Monenlaista pientä sainkin aikaiseksi. 
Hain viimeinkin terassihortensia ruukut varastosta, jossa talven viettivät ja purkitin ne uuteen multaan. Elämän merkkejä ei vielä ollut näkyvissä, mutta toivottavasti niitä tulee. 
Siivoilin portaalta kanervaruukkuja pois ja toin tilalle vähän keväisempää asetelmaa. 


Kävin hakemassa myös läheisestä metsästä mustikanvarpuja maljakkoon. Ovat niin nättejä kun tulevat hiirenkorvalle. 

Eilen koulin kiinanasteri Bridesmaidsin isompiin ruukkuihin. Jätin vielä kaksi tainta/ruukku.



  Kasvualustana käytän ensimmäistä kertaa Novarbon Ruukutusmultaa, joka on rahkaturveseos. Erittäin ilmavaa ja pitää hyvin kosteutta. Olen sekoittanut joukkoon myös perliittiä, jotta kasvualusta pysyy kuohkeana.
 Tuolla luottopuutarhallani Piha ja Puutarha Ahvenjärvi (en mainosta tätä siksi että itse jotenkin hyötyisin. Tykkään asioida täällä, koska henkilökunta on ammattilaisia ja heiltä saa aina hyvät ohjeet ja vinkit! ) tätä suositeltiin ja aion kyllä käyttää jatkossakin. Hinta oli kuuden euron kieppeillä tuolla 50 litran säkillä. 


Samaiselta puutarhalta kävin eilen hakemassa tomaatinsiemeniä. Ostin avomaan pensastomaatti The Amateur - ja avomaa tomaatti Tanskan vienti Bonner Beste -siemenet. Näiden tarpeellisten lisäksi mukaan lähti kasvihuonekurkun siemeniä. Lajikenimi herätti hilpeyttä ostettaessa sekä myöhemmin kotona: Paska F1. Nimestään huolimatta on kuulemma todella hyvänmakuinen kurkku! 

Lajikenimi jäi sopivasti tuohon salamavalon alle!
Innostuinpa vielä kylvämään suippopaprikan ja tsinniankin siemenet. Tuon paprikan siemenet keräsin ihan ostopaprikasta tässä alkuvuodesta. Katsotaan onnistuuko kasvattaminen. 
Tsinniakin on ollut mulle varsinainen akilleen kantapää tähän asti. Pitäisi olla idioottivarma kasvatettava, mutta minäpä olen onnistunut senkin aiemmin ryssimään. Hakkaanko nyt sitten päätä seinään vai mitä, mutta yritetään vielä kerran!


Ensimmäistä kertaa kokeilin näitä tällaisia taimipotteja. Nämä on puolitettuja wc-paperirullia. Ovat pohjasta auki kun en jaksanut alkaa taittelemaan niille pohjaa. Pääseepä kasteluvesi suoraan sinne minne pitääkin. 
Meidän ruokakaupasta raahasin tuollaisia mustia muovikaukaloita kun olivat roskiin menossa. Mulla iski heti idealla ja pelastin ne uusiokäyttöön. 

Ulkokierroksella nappasin pari kuvaa vauvalan asukeista. Tuon vauvalan perustin viime syksynä kasvihuoneen taakse lavakauluksiin. Siellä asustelee mm. aika liuta siemenestä viime kesänä kasvatettuja akileijoja. Hyvin näyttivät talvesta selvinneen.

Aquilegia vulgaris Pom-Pom´s mix

Aquilegia viridiflora Chocolate Soldier
Tulipas tähän paljon tarinaa tälläkertaa. 
Muistakaahan että Satupuutarhan Kevätarvontaan ehtii vielä osallistua torstaihin 10.4. saakka. 
Moni onkin jo osallistunut ja uusia lukijoitakin liittynyt joukkoon. Tervetuloa! Tuntuu todella mukavalta lukea teidän kommentteja :)

Nyt toivottelen oikein ihanaa ja toivottavasti jo keväisen aurinkoista alkavaa viikkoa teille kaikille!

3 kommenttia

  1. Jopas siellä on touhuttu monen moista ja hyvältähän nuo kaikki "alut" näyttävät. Asioin samalla puutarhalla ja voin kyllä suositella muillekin :)
    Monivuotinen haave kasvihuoneesta näyttää taas siirtyvän ajan puutteen vuoksi :( Kiva kun saa kuitenkin seurailla muitten touhuja :)
    Aurinkoista viikkoa Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virtaa tuntuu nyt olevan, kai tuo aurinko sen tekee:)
      Kasvihuone on kyllä yksi toteutunut unelma. Kannattaa kuitenkin suunnitella se hyvin. Nyt jos olisin hankkimassa kasvihuonetta niin siitä tulisi kyllä ihan erilainen: isompi ja englantilaistyylisempi ainakin.
      Mukavaa viikkoa Sinullekin Pia!

      Poista
  2. Kiitos ja kiva että löysit tänne! Taidan olla nykyaikana harvinaisuus, mutten ole jaksanut innostua facebookista ollenkaan. Kiitos kuitenkin kutsusta! Eihän sitä koskaan tiedä jos jonain päivänä innostuukin vielä =)

    VastaaPoista